Čuka pregazila Austriju!

Austrija 23. jun 201620:45
Posle tri poraza na pripremama u Austriji ekipa Milana Lešnjaka zablistala  je u generalnoj probi pred početak kvalifikacija za Ligu Evrope i savladali bečku Austriju rezultatom 3:1.
Novajlija Alen Mašović je golom u 33. minutu pokazao da bi mogao da bude veliko pojačanje za napad Čukaričkog u narednoj sezoni, ali i na evrosceni. Njegov pogodak, autogolom u 44. minutu, anulirao je Lukas Pjasentin, ali su Brđani u nastavku meča pojačali ritam i došli do zasluženog trijumfa.
Lešnjakov tim je u 53. minutu ponovo bio u vođstvu i to zahvaljujući golu Staniše Mandića, čiji bi ulazak u golgetersku formu takođe mogao da bude od nemerljivog značajan za ovaj sastav. Konačno, otpor ekipe koja je osvojila 24 šampionske titule u austrijskom prvenstvu slomio je brzonogi Filip Knežević u 59. minutu.
Čukarički je prethodno na pripremama poražen od MTK-a (0:3), Admire (1:2) i Laska iz Linca (0:1), a u Beograd se vraća u petak. Prva utakmica prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Čukaričkog i Ordabasija igra se u četvrtak 30. juna od 20.30 časova na Banovom brdu.

Author: Vladimir Vesić