Popović: Predan Sankt Peltenu, Šturm je ljubav i strast

Austrija 19. okt. 201815:14 > 16:28
Podeli:
Getty Images/Masashi Hara

Novi trener austrijskog Sankt Peltena Ranko Popović govorio je o svojoj ljubavi prema Šturmu iz Graca i o planovima sa ekipom koju je nedavno preuzeo od Ditmara Kubauera.

Pošto je Kubauer odlučio da preuzme ekipu bečkog Rapida, na njegovo mesto u Sankt Pelten došao je Ranko Popović. Srpski stručnjak sa austrijskim pasošem potpisao je ugovor sa trenutno drugoplasiranim Peltenom do kraja sledeće sezone.

Popović ne krije svoju ljubav i povezanost sa klubom čije je boje svojevremeno branio i kao trener i kao igrač – Šturmom iz Graca.

Povezano

Šturm je ljubav, religija i strast za mene. Teško na nemačkom mogu da izrazim šta mi znači taj klub„, istakao je Popović i dodao:

Pošto sam otišao iz Šturma dobio sam dobru ponudu iz GAK-a, ali to za mene nije bilo moguće. Prljavo bih se osećao jer su me navijači Šturma divno tretirali„.

Popović je izgradio bogatu igračku i trenersku karijeru. U poslednjih 17 godina vodio je klubove iz Španije, Japana, Indije i Tajlanda, a ime u Austriji gradio je kao štoper Graca od 1997. do 2001. godine. U tom periodu odigrao je preko 100 utakmica.

Šturm je moja ljubav na prvi pogled i zauvek će to i ostati„.

Upitan da li bi se odazvao pozivu kluba koji nosi u srcu, kao što je to učinio Didi Kubauer kada se vratio u Rapid, Popović je kazao:

Gde god da sam, dajem sve od sebe. Sada sam stopostotno predan svom poslu u Sankt Peltenu. Pustimo život da teče pa ćemo videti šta će doneti. Ne zavisi od mene da li ću jednog dana biti trener Šturma„.

Srpski stručnjak ističe da neće mnogo toga menjati u postojećem sistemu Peltena.

Ekipa je kompaktna i organizovana, želim da zadržim tu stabilnost. Ali moramo da se razvijemo dodatno i to ćemo i učiniti„, zaključio je Popović.