Sedmica Red Bula, ubedljiv Šturm

Austrija 1. avg. 202118:58
Podeli:
REUTERS/Leonhard Foeger

Krenuo je dominantno Red Bul u misiju odbrane titule. Aktuelni šampion već u drugom kolu Bundeslige demonstrirao je silu u Salcburgu protiv Rida i slavio 7:1.

Posle pobede u Gracu 3:1 bilo je jasno da Red Bul želi od samog starta da pokaže da će titula ostati u Salcburgu. Koliko su ozbiljni na svojoj koži osetio je Tirol. Doduše, gosti su se dobro držali sve do prvog gola. A seriju je otvorio Sesko u 37. minutu. Već u 41. bilo je 2:0 a strelac je bio Kristensen. Novi gol postigli su domaći u 52. minutu a strelac je bio Adejemi. Isti igrač je u 60. minutu povisio na 4:0. Golova nije bilo sve do 78. minuta kada je Ilmer povisio na 5:0.

U 89. minutu gosti smanjuju na 5:1, a Pomer je strelac na asistenciju Bajića. Taj gol kao da je razbesneo Red Bul, pa je u nadoknadi vremena postigao još dva gola. Strelci su bili Sesko i Okafor, za drugu pobedu Red Bula, prvo mesto sa maksimalnih šest bodova i gol razlikom 10:2. Rid je sedmi sa tri boda.

Posle poraza od lider i šampiona Šturm je imao adekvatan odgovor. Slavio je u gostima protiv Volfsbergera 4:1 i najavio tešku sezonu za tim koji je pred ovu sezonu ostao bez Dejana Joveljića. Šturm je četvrti sa tri boda, Volfsberger 11 sa samo bodom.

Austrija ponovo nije uspela da pobedi. Igrala je samo nerešeno u Beču sa Tirolom i obe ekipe su osvojile prvi bod u šampionatu.

Komentari

Vaš komentar