Željo suspendovao igrača zbog pregovora sa Partizanom

BIH 4. jul. 201816:14 > 16:16
Podeli:
N1

Vicešampion Bosne i Hercegovine Željezničar pokrenuo je disciplinski postupak protiv veziste Gorana Zakarića zbog pregovora bez dozvole sa beogradskim Partizanom.

Najbolji fudbaler Premijer lige BiH u protekloj sezoni jedna je od želja kluba iz Humske, a i on sâm je javno izrazio ambiciju da se preseli u Beograd.

Ipak, sa tim mora da se usaglasi i Željezničar pošto je 25-godišnji igrač pod ugovorom sa tim klubom do leta 2019, pa je zbog svojevoljnog pregovaranja sa crno-belima usledila suspenzija.

Željezničar je pokrenuo disciplinski postupak protiv svog igrača Gorana Zakarića, jer je bez dozvole kluba stupio u pregovore sa Partizanom. Podsećamo, Zakarić ima važeći ugovor sa Željezničarom do januara iduće godine, a prema pravilima FIFA tek posle 9. jula 2018. može bez dozvole pregovarati sa drugim klubovima. Igrač i njegov menadžer Velibor Kvrgić već neko vreme, ignorišući pravila FIFA pregovaraju o ličnim uslovima i dele informacije o ponudama drugih klubova sa FK Partizan i tako direktno narušavaju model poverljivosti na štetu Željezničara, odnosno obeštećenja koje nam kao klubu pripada. Željezničar će o ovom slučaju obavestiti FS BiH i FIFA, a igrač će do okončanja disicplinskog postupka trenirati odvojeno od prvog tima„, navodi se u saopštenju Željezničara.

Kako će se cela situacija završiti biće jasno narednih dana.