Trener Sarajeva pogođen u glavu – pokušaj ubistva?

BIH 21. nov. 201812:47 > 12:51
Podeli:
FK Sarajevo

Pomoćni trener Sarajeva Muhamed Džakmić doživeo je potres mozga pošto je posle utakmice sa Zrinjskim pogođen u glavu tvrdim predmetom bačenim sa tribina. Zbog toga je klub sa Koševa podneo krivičnu prijavu protiv nepoznatnog počinioca za pokušaj ubistva.

Duel dva tima igran je 10. novembra u Mostaru završen je bez pobednika 2:2, ali je rezultat pao u drugi plan zbog pomenute situacije.

Kako smo i najavili odmah posle utakmice, podneli smo krivičnu prijavu protiv nepoznatog počinioca zbog krivičnog dela pokušaj ubistva. Nesporno, tu se radilo o pokušaju ubistva, jer kad nekoga gađate flašom ili kamenom u predelu glave, očito je da imate nameru da ga lišite života. Naš trener je zadobio tešku telesnu povredu potres mozga, još je na bolovanju tako da mi jednostavno nismo mogli preći preko toga. Ova naša prijava apsolutno nije usmerena protiv NK Zrinjski niti bilo koga drugog, nego upravo protiv osobe koja je to počinila„, izjavio je Senad Bilić, član Upravnog odbora Sarajeva.

Bilić je istakao i da su snimci sa te utakmice predati tužilaštvu, da je predmet bačen sa tribine gde su bile smešteni navijači Zrinjskog, te da se nada da će počinitelj biti ubrzo utvrđen.