Staniša Mandić stigao u Zrinjski

BIH 20. feb 201915:54 > 15:56
Podeli:
Hannah Peters, Getty Images Sport

Reprezentativac Crne Gore Staniša Mandić odlučio je da karijeru nastavi u ekipi Zrinjskog i to kao pozajmljeni igrač norveškog Sogndala. Šampion Bosne i Hercegovine imaće priliku da na kraju sezone otkupi ugovor koji Mandić ima sa timom iz Norveške.

Momak koji je rođen 27. januara 1995. godine u Herceg Novom sa reprezentacijom Srbije je osvojio Svetsko prvenstvo na Novom Zelandu. Srbija je tada u velikom finalu pobedila Brazil sa 2:1. Gol odluke je postigao Nemanja Maksimović, a strelac za Srbiju je bio i Staniša Mandić.

Staniša Mandić je branio boje Srbije na Evropskom šampionatu za igrače do 19 godina u Mađarskoj. Bio je strelac odlučujućeg gola protiv Bugarske, kojim je Srbija stigla da polufinala. Međutim, uspeh koji je ostvarila selekcija koju je vodio Ljubinko Drulović i koja je postala prvak Evrope u Litvaniji nije ponovljen, s obzirom da je Srbija u polufinalu poražena od Portugalije posle penala. 

Mandić je kao junior igrao za Vojvodinu, Rad i Čukarički. Od 2013. godine je u seniorskom pogonu Čukaričkog sa kojim je stigao do prvog trofeja u istoriji kluba. Podsećanja radi Čukarički je u sezoni 2014/2015 slavio u finalu protiv Partizana sa 1:0.

Samo dva meseca posle osvajanja Svetskog šampionata, Staniša Mandić je doneo odluku da dres sa državnim grbom Srbije, zameni dresom sa državnim grbom Crne Gore. Podsećanja radi, Mandić je prihvatio poziv tadašnjeg selektora Crne Gore, Branka Brnovića, nakon što se nije našao na spisku mlade reprezentacije Srbije.

Za Crnu Goru je odigrao četiri utakmice, a da li će u dresu Zrinjskog uspeti da se nametne selektoru Ljubiši Tumbakoviću za mečeve koje Crnu Goru očekuju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, ostaje da se vidi.