BiH: Upitan letnji nastavak sezone zbog infrastrukture

BIH 3. apr 202012:55 > 13:06
foto: fkradnik.ba / Bojan Bobić

Generalni sekretar Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine (NSBiH) Adnan Džemidžić, skeptik je oko nastavka tamošnjeg prvenstva u julu i avgustu, kako je okvirno predložila UEFA, pa makar i bez gledalaca, jer stadioni u Bijeljini, Kaknju i Ugljeviku nemaju reflektore.

U razgovoru za „Dnevni avaz” glavni operativac krovne fudbalske organizacije u BiH, ukazao je na problem sa infrastrukturom.

Nakon duge video-konferencije sa predstavnicima svih 55 članica, Izvršni odbor UEFA je odlučio da se do daljeg odlože sve utakmice koje su pod njenim okriljem. Okvirno je odlučeno da se nacionalna prvenstva nastave u julu ili avgustu ako se dobije borba protiv koronavirusa. U potrazi smo za najboljim rešenjem, trenutno ništa pouzdano ne znamo, jer je i UEFA sve odluke donela okvirno. Zdravlje igrača nam je najbitnije. Nećemo ih izlagati opasnosti od povreda i svakako ćemo voditi računa i o humanom aspektu cele situacije. Sve ćemo razmotriti pre donošenja konačne odluke. Nije nimalo bezazlena situacija, jer niko ne zna do kada će trajati pandemija opakoga virusa”, rekao je Džemidžić.