Srpski trener pretučen, pretili mu i pištoljem

BIH 17. maj. 202010:36 > 10:45
Podeli:
N1

Trener Fudbalskog kluba Radnik iz Bijeljine Slavko Petrović pretučen je u subotu uveče na stadionu u tom gradu, a pretili su mu i pištoljem, objavio je klub na svojoj Fejsbuk stranici.

Iz kluba navode da je Petrović pretučen nakon što je upozorio posetioce koji su prostor Gradskog stadiona koristili kao poligon za rekreaciju da to nije dozovoljeno. Na Petrovića je nasrnuo muškarac, najpre ga udarivši nekoliko puta pesnicom, da bi nakon toga na njega potegao pištolj.

Do sada sam više puta upozoravao sve one koji su dolazili na stadion da je ovo prostor koji koriste igrači, da bi trenirali te da rekretivcima nije dozvoljen pristup. Posebno je to sada bitno u ovo vreme kada smo imali ovu pandemiju, čime smo pokušali da zaštitimo igrače od virusa korone. Nakon što je jedno vreme odluka kriznog štaba Grada Bijeljine o zabrani korišćenja terena bila poštovana, ponovo je Gradski stadion postao okupljalište brojinih posetilaca. Večeras sam došao na stadion da završim neke poslove, a pošto sam primetio veliki broj rekreativaca na terenu, upozorio sam da se udalje sa centralnog terena. Jedan od njih prišao mi je, udario me nekoliko puta pesnicom, pretio pištoljem, prislonivši mi ga uz telo. Sve se to odigralo veoma brzo a nakon što smo ovaj incident prijavili policiji, napadač je po mojim informacijama uhapšen“, rekao je Slavko Petrović, koji je upućen u bijeljinski Dom zdravlja na lekarski pregled.

Iz bijeljinskog kluba podsećaju da nije ovo prvi put da se slični incidenti događaju na stadionu i pitaju se kako je taj napadač, ako je došao na stadion da bi se rekreirao, imao pištolj kod sebe.

Od kada se oružje nosi na trčanje ili neki drugi vid rekreacije? Iz tog razloga javlja se i sumnja da je možda napadač na stadion došao sa nekom namerom“, rekli su iz Radnika.

Šezdesetjednogodišnji Petrović je trenersku karijeru gradio u Nemačkoj, a od 2011. predvodio je Borac iz Čačka, Rad, Željezničar, Slobodu i Radnik iz Bijeljine.