Spektakularnih 7+ u Banjaluci, Zakarić srušio Želju

BIH 9. nov. 202019:58 > 20:16
Podeli:
Printscreen

Fantastičan okršaj u derbiju 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Borac je u Banjaluci dočekao Željezničar i na kraju slavio 4:3 uz sjajnu partiju bivšeg fudbalera Partizana.

Već u četvrtom minutu domaćin je poveo a strelac je bio Jovo Lukić. Radost domaćih trajala je ni tri minuta, pošto je u sedmom minutu već bilo 1:1. Strelac je bio dete Partizana Siniša Stevanović. Novi gol u 17. minutu. Borac je ponovo poveo, a gol je postigao bivši fudbaler Vojvodine Stojan Vranješ. Nastavilo se u gotovo istom ritmu, pa je tako u 23. minutu već bilo 2:2. Strelac je bio Ermin Zec.

Potom je usledilo malo zatišje, ali do poluvremena bilo je uzbuđenja. A i gola. U 39. minutu treće vođstvo Borca, a ovog puta strelac je bio nekadašnji igrač Partizana Goran Zakarić. To je bio rezultat prvog poluvremena. Nije se ni u drugom poluvremenu čekalo na gol. U 52. minutu treće izjednačenje, a strelac je ponovo bio Zec.

Kada se očekivalo da se nastavi sa revijom golova ozbiljno je utihnulo. Toliko da je delovalo da bi obe ekipe na kraju ipak prihvatile po bod, jer poraz u ovakvoj utakmici može ozbiljno da boli, kada se postignu tri gola a ipak se ne osvoji niti bod. Upravo takvu sudbinu na kraju je doživeo renomirani gost, pošto se Goran Zakarić zainatio da bude junak i drugim golom u 85. minutu rešio je derbi. Derbi o kojem će se dugo pričati, ovog puta u pozitivnom svetlu.

Ovom pobedom Borac se popeo na treće mesto i približio se drugoplasiranom Željezničaru na samo dva boda. Sarajevo je lider sa 34 boda, pet više od gradskog rivala i sedam od Borca.