Drakonske kazne Veležu, pretnje smrću predsedniku saveza

BIH 23. sep. 202120:13 > 20:353 komentara
Podeli:
Velež Mostar
Guliver Image/Adam Ihse/TT News Agency via AP

Ne smiruju se strasti u bosanskohercegovačkom fudbalu nakon prekida meča između Veleža i Borca u Mostaru. Predsednik Fudbalskog saveza BiH Vico Zeljković našao se, nakon strogih kazni izrečenih Rođenima, našao se na meti huligana.

Upad navijača u finišu meča u Mostaru pratio je i napad na sudije i delegata i paljenje automobila u kome su bili.

Predsednik FSBiH najavio je stroge kazne, a one su izrečene u sredu.

Povezano

Zvanično je odlučeno da meč bude registrovan rezultatom 3:0 za Borac, stadion Rođeni suspendovan je na šest utakmica, predsednik Veleža Šemsudin Hasić suspendovan je iz fudbala na dve godine, mostarskoj ekipi oduzeta su tri boda i izrečena mu je i novčana kazna u iznosu od 10.000 konvertibilnih maraka (oko 5.000 evra).

Nakon svega na adresu predsednika FSBiH Vico Zeljković dobio je pretnje.

„Od juče sam dobio na desetine pretećih poruka i naravno da ći sve da prijavim Ministarstvu unutrašnjih poslova. Prete mi ubistvom i raznim glupostima, a mogu samo da kažem da se ne bojim i da me to neće pokolebati da i u budućnosti radim kako treba. Nije moje da komentarišem sudijske odluke. Postoji komisija u Savezu koja delegira sudije, svakodnevno je u komunikaciji sa organima UEFA, organizuje seminare, edukacije. Da li je to na nekom viskokm nivou? Verovatno da nije i da fale određene stvari, ali činjenica je da suđenje nije lošije nego što je bilo u prošlosti, nego se sada pokušavaju okrenuti teze jer nekim centrima moći nešto ne odgovara. Ali, to je njihov problem“, rekao je Zeljković.

Prvi čovek BiH fudbala najavio je promene disciplinskog pravilnika i nultu toleranciju za ovakve situacije u budućnosti. Dodao je i da mu je žao istinskih navijača Veleža:

„Žao mi je istinskih navijača Veleža. Siguran sam da više od 90 odsto navijača kluba sa istorijom i tradicijom su pravi navijači, da vole klub i moraće da ispaštaju i neće moći da gledaju utakmice na svom stadionu zbog određene grupe ljudi, ako se mogu nazvati ljudima“, zaključio je.

Nakon kazne izrečene Veležu, nekadašnji igrač Rođenih Sead Sejo Kajtaz podneo je ostavku na mesto savetnika u FS BiH.

Komentari

Vaš komentar