FSBIH suspendovao banjalučki Borac

BIH 24. dec. 202010:52
Podeli:
Printscreen

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine suspendovao je banjalučki Borac. Iz kluba ne spore da imaju dug prema golmanu Mladenu Lučiću, ali im je nejasno zašto se priča o suspenziji kada je na snazi prvenstvena pauza.

Disciplinska komisija Fudbalskog saveta Bosne i Hercegovine je još 1. decembra doneo odluku da će Fudbalski klub Borac iz Banjaluke biti suspendovan ukoliko do 21. decembra ne isplati dug koji ima prema fudbaleru Mladenu Lučiću i za to podnese dokaze Savezu. Dug Borca prema igraču iznosi 36.700 konvertibilnih maraka (18.820 evra).

U odluci Disciplinske komisije se navodi da će Borac u suprotnom biti suspendovan od odigravanja prvenstvenih i kup utakmica u nastavku sezone.

Kako je u Premijer ligi trenutno pauza, a šampionat se nastavlja poslednje nedelje februara, Borcu je praktično produžen rok za isplatu duga igraču, ali suspenzija je na snazi sve do dostavljanja dokaza o izmirenju duga.

Direktor FK Borac Dejan Lukendić rekao je za N1 Sarajevo da klub ne spori da dug postoji, ali da on iznosi 32.500 konvertibilnih maraka, a ne 36.700.

„Ovu našu obavezu nismo nikada osporavali i rešićemo taj problem. Uprava na čijem čelu je bio gospodin Zeljković je rešila višemilionska dugovanja. Ne vidim problem da se reše tekuće obaveze prema Lučiću. Mi smo bili maksimalno korektni prema Lučiću. Rečeno mu je da sačeka s tim. Stoji na papiru. Na kraju su ti njegovi zastupnici pogrešili iznos. Ovo malo izlazi iz konteksta. Prvenstvo počinje za 2-3 meseca i sada odjednom Borac će biti suspendovan. Ovo jse već malo počelo koristiti u druge svrhe. Ne znam ko diže tu hajku. Ne želim time da se zamaram. Ovo je više nego nekorektno. Piše se kao da sutra počinje prvenstvo, a ne da je juče završeno. Borac je uvek svoje obaveze izvršavao i završavao. Nismo osporili da imamo obavezu, samo smo osporili taj iznos i on je svestan da nije taj iznos u pitanju“, rekao je za N1 Lukendić.

„Mene niko ništa nije pitao. Ne znam sada tačan iznos, mislim da je u pitanju 32.500 KM. Ja sada iskreno od njih ništa ne očekujem. Ne očekujem ništa od Lukendića, njemu neka bude na čast sve. Kako će to sada ići ne znam. Ne znam šta da radim, nemoćan sam“, rekao je Lučić.

Komentari

Vaš komentar