Posle incidenta u Trebinju: Disciplinci čekaju zapisnik

BIH 17. okt 202213:50
Printscreen

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine raspravljaće u utorak i sredu o incidentu koji se dogodio u Trebinju nakon utakmice Leotara i Zrinjskog.

Nakon duela Leotara i Zrinjskog došlo je do incidenta u kome je učestvovalo više osoba, a među njima je bio i trener Mostaraca Sergej Jakirović.

Učesnike incidenta svakako očekuju kazne koje mogu da budu od novčanih do zabrana obavljanja funkcije, pa čak i isključenja iz fudbalske organizacije.

Povezano

Šta kaže pravilnik?

Disciplinskim pravilnikom FSBIH u članu 53. koji se odnosi na napad sportskog radnika navodi se da „sportski radnik, koji fizički napadne igrača, sportskog radnika svoga ili protivničkog kluba ili gledaoca, biće kažnjen zabranom vršenja funkcije od šest meseci do godinu dana i novčanom kaznom od 500 KM do 1.000 KM“, a ukoliko se okvalifikuje kao teži prekršaj sportski radnik će biti kažnjen isključenjem iz fudbalske organizacije i novčanom kaznom od 1.000 KM do 3.000 KM.

Za učestvovanje u tuči prema članu 54. predviđeno je da se igrač kažnjava zabranom igranja najmanje šest utakmica i novčanom kaznom od 500 KM, a sportski radnik zabranom obavljanja funkcije od tri meseca do godinu dana i novčanom kaznom od 1.000 KM.

Članovi Disciplinske komisije FSBIH razmatraće i postojanje eventualnih prekršaja iz člana 51. koji se tiču napada igrača na sportskog radnika, a gotovo sigurno deo odgovornosti će snositi i FK Leotar zbog loše organizacije utakmice.

U Disciplinskoj komisiji svakako će odlučivati na osnovu zapisnika, a dodatno pitanje je i da li će u tom zapisniku biti pomenuto ponašanje napadača gostiju Nemanje Bilbije koji je po svedočenju domaćina, tokom meča neprimereno gestikulirao ka navijačima Leotara, a jasno se čuje kako ga pominju i tokom konferencije za medije jer je psovao majku domaćinima.

Oglasila se policija

U međuvremenu se u ponedjeljak prepodne oglasila i Policijska uprava Trebinje, čiji pripadnici su morali da intervenišu i zaustave nerede.

Iz Policijske uprave Trebinje su naveli da je policija u nedelju sprečila narušavanje javnog reda i mira u većem obimu ispred fudbalskog stadiona „Police“.

„Nakon odigrane utakmice između FК Leotar i FŠК Zrinjski Mostar ispred stadiona ‘Police’, došlo je do naguravanja više osoba. Policijski službenici Policijske stanice Trebinje preduzimaju sve mere i radnje s ciljem utvrđivanja pojedinačnih odgovornosti u događaju, o čemu ćemo javnost naknadno da obavestimo”, naveli su iz trebinjske policije.

Komentari

Vaš komentar