Predsednik NS BiH: Tražićemo drastične kazne

BIH 22. sep. 202113:40 > 13:411 komentar
Podeli:
Vico Zeljković
Imago Sports

Nakon ružnih scena u Mostaru gde je prekinuta utakmica Premijer lige između Veleža i Borca, a potom i zapaljen automobil sa sudijama, oglasio se predsednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković.

Najavio je stroge kazne za Velež i njegovog predsednika Šemsudina Hasića, kojeg je u razgovoru za portal Klix.ba nazvao glavnim krivcem.

Povezane vesti

„Najoštrije osuđujem sinoćnja događanja. Takvim stvarima nije mesto u sportu, fudbalu i društvu. Nakon izvanrednih sednica Takmičarske i Disciplinske komisije Nogometnog saveza BiH očekujem najstrože kazne za organizatora utakmice Velež, ali i za njihovog predsednika Šemsudina Hasića, koji je izazvao sve ovo što se dogodilo. On mesecima u medijima daje zapaljive izjave i ide putem koji nije fudbalski, ali to je njegov izbor i sramota“, rekao je Zeljković za Klix.ba.

„Napad na sudije mogao se završiti tragično i mogle su pasti mrtve glave. Zato ćemo tražiti najoštrije moguće kazne da tome stanemo na kraj. NS BiH je ozbiljna organizacija koja mora da stane iza službenih osoba i kazna mora da bude drastična, kako bi bila primer drugima“, istakao je Zeljković.

U međuvremenu, oglasio se i prozvani čelnik Veleža, Šemsudin Hasić.

„Od početka prvenstva, svih deset utakmica, suđenje Veležu nije bilo na nivou neutralnosti, već uvek protiv našeg kluba. To mogu potvrditi svi neutralni stručnjaci“, rekao je Hasić, koji smatra da se tako akumulirao gnev navijača, koji je kulminirao u dvoboju s Borcem, prenosi Klix.ba.

„Zbog toga je negativna energija na stadionu bila tako velika i osetio sam da ne idemo u dobrom pravcu. Pokušao sam smiriti situaciju preko sudija i stručnog štaba, ali nisam uspeo“, rekao je Hasić.

Komentarisao je i zapaljeni automobil u kojem su bili sudije. Hasić smatra da se zapalio, jer nije bio dobro održavan!

Komentari

Vaš komentar