„Bio sam bolji od Di Marije“, a završio u 3. švedskoj ligi

Fudbal 22. dec. 202018:51 > 21:436 komentara
Podeli:
Freddy Adu
Victor Decolongon/Getty Images

Jedan od najpompeznije najavljivanih neostvarenih talenata u istoriji fudbala Fredi Adu govorio je o greškama koje je napravio tokom svoje duge i ne preterano uspešne karijere, a kao ključnu apostrofirao je odlazak iz portugalskog giganta Benfike.

Napadač rođen u Gani ima tek 31. godinu, a sa 14 godina postao je najmlađi profesionalac u istoriji američke MLS, a tokom nastupa za Benfiku bio je saigrač i sa argentinskom zvezdom – Anhelom di Marijom.

Najveća greška bila mi je kada sam iz Benfike otišao na pozajmicu u Monako. To kažem najiskrenije – da mogu da vratim vreme, ne bih nikada to učinio. Imao sam tri trenera u Benfici i klub je bio disfunkcionalan, a ja sam samo želeo da odem odatle što pre. To se ispostavilo kao najgora odluka. Došao sam u klub zajedno sa Di Marijom, a bio sam bolji od njega u toj prvoj sezoni“, izjavio je 31-godišnji Fredi Adu, koji je, između ostalih klubova, igrao za DC Junajtedu, Ril Solt Lejku, Benfici, Monaku, Arisu, Baiji i Jagodini, a bio je i na probi u Mančester Junajtedu.

Otišao sam u Monako, a Anhel je ostao u klubu. I pogodite šta se dogodilo? On je dobio priliku kod noovg trenera i postao je starter, a ubzo je prešao u Real Madrid. Ja sam doneo najgoru moguću odluku za svoju karijeru“, zaključio je Adu, ime poznato mnogim igračima video-igre „Fudbal menadžer“.

Adu je poslednji angažman imao u tekućoj godini kada je bio član švedskog trećeligaškg tima po imenu Esterlen FF.

Komentari

Vaš komentar