Bosnić za SK: Piksi selektor? FSS ne sme to da propusti

Fudbal 5. feb 202121:54 > 06. feb 2021 1:051 komentar
Mark Bosnić i Savo Milošević
FOTO: Privatna arhiva

Nekadašnji golman Mančester Junajteda i Aston Vile Mark Bosnić govorio je za Sport klub, a posebno se dotakao činjenice da je najozbiljniji kandidat za mesto selektora „Orlova“ trenutno Dragan Stojković Piksi. Australijski čuvar mreže ima izuzetno mišljenje o nekadašnjem kapitenu reprezentacije Jugoslavije.

Poslednje informacije iz FSS ukazuju na to da je Piksi blizu dogovora sa Savezom i da će u narednom periodu raditi kao selektor srpske reprezentacije.

Mislim da je selekcija Srbije uvek imala igrački kvalitet i tu ništa nije sporno. Glavni problem vaše ekipe je pitanje selektora. Možda ja gledam sa strane, ali utisak je da igračima treba neko sa velikim autoritetom pre svega, a fudbalsko znanje se podrazumeva“, rekao je 49-godišnji Mark Bosnić za Sport klub.

Ovo je prelomni trenutak za pravi izbor i tu ne sme da se pogreši. Čujem da se Dragan Stojković spominje kao ozbiljan kandidat. Ja tu ne bih imao dilemu. Upoznali smo se u Gvangdžouu i proveli tri sata u razgovoru. Ostavio je na mene sjajan utisak i on je ta osoba koja ima i znanje, a pre svega neophodan autoritet da zavede red i posvećenost kod igrača da konačno ispune želje navijača. FSS ne sme da ispusti priliku da Piksija postavi za selektora.”

Privatna arhiva

Australijski golman je tokom bogate igračke karijere nastupao za Mančester Junajted u dva navrata (od 1989. do 1991. i od 1999. do 2001. godine), za Sidnej Junajted, Aston Vilu i Čelsi, a u poznoj fazi karijere čuvao je mrežu Setral Koust Marinersa i Sidnej Olimpika.

Dres „Sokerosa“ oblačio je 17 puta, a zanimljivo je i da je postigao jedan gol – 1998. godine u pobedi Australije nad Solomonskim ostrvima od 13:0.

Komentari

Vaš komentar