Rus pobedio rak i vratio se u Ajntraht

Bundesliga 20. jan 201718:35
Alexander Scheuber/Bongarts/Getty Images

Kapiten nemačkog Ajntrahta Marko Rus pobedio je rak i poslevišemesečne pauze vratio se na treninge svog tima. 31-godišnji nemački fudbaler je sa timom iz Frankfurta odradio zimske pripreme u Abu Dabiju i od tada vredno radi na povratku u staru formu.

Postoje stvari koje u životu igraju veću ulogu nego fudbal. Najvažnije je to da je čovek zdrav“, kaže Rus.

Posle teškog perioda kroz koji je prošao, a koji uključuje dve hemoterapije, Rus će se uskoro ponovo naći na terenu.

U tom periodu me fudbal nije interesovao. Pored sebe sam imao decu, ženu i prijatelje koji su mi pružali podršku“, naglasio je Rus.

Danas su rezultati krvi tog odbrambenog igrača u redu i on je dobio zeleno svetlo da ponovo zaigra. Sada je njegov prioritet da ponovo uđe u stari ritam, pošto je pre bolesti odigraoi 276 utakmica u Bundesligi.

U oktobru je saznao da se izborio sa bolešću. Samo nekoliko dana posle toga, njegov tim je gostovao Bajernu i postigao istorijski uspeh odigravši 2:2. Potom je Ajntraht pobedio Hamburg rezultatom 3:0. Rus je, veruju u timu, bio deo ovih pobeda.

Kapiten Ajntrahta je vrlo zadovoljan zbog činjenice da je uspeo u nameri da sa ekipom otputuje na pripreme u Abu Dabi. 

To što sam sa timom otišao na pripreme bio je izuzetan pomak nabolje, napravio sam veliki korak.
To je bio moj veliki i jedini cilj. Sada moram da dostignem nivo na kome je ekipa. Pre nego što se to desi, nema potrebe da razmišljam ni o čemu drugom“, završava Rus.

Ajntraht trenutno drži četvrto mesto na tabeli Bundeslige sa 29 bodova, deset manje od vodećeg Bajerna. Naredna utakmica Rusove saigrače čeka u subotu od 18.30, kada gostuju Lajpcigu.