Toliso: Bajern je za mene ono što je Barsa za Dembelea

Bundesliga 27. sep 201718:17 > 18:37
Podeli:
Getty Images/Alexander Hassenstein

Vezista Bajerna iz Minhena Korentin Toliso istekao je koliko zadovoljstvo mu je pričinila prilika da zaigra u klubu kojem se divio još od kada je bio dete.

Prešao sam u Bajern jer sam smatrao da je to pravi korak u mojoj karijeri. Divim se ovom klubu još od kada sam bio dete. To mi je bilo bitnije nego da na nekom drugom mestu zaradim više novca„, ističe Toliso i dodaje:

Meni je skromnost izuzetno bitna. Potičem iz Tizija, malog mesta u Francuskoj koje ima oko 3.000 stanovnika, gde moji baka i deka i dalje žive. Otac mi je bio poštar, a majka mi i dalje radi kao direktorka jedne ustanove za osobe sa specijalnim potrebama. Znam odakle dolazim i to će tako i ostati. To je moj karakter, tako sam vaspitan„.

Transferu u Bajern vrednom 41,5 miliona evra, koji ga učinio najskupljim igračem Bundeslige svih vremena, skromni Toliso ne predaje previše značaja.

Situacija je bila takva kakva je bila. Direktor Olimpika iz Liona je od početka jasno dao do znanja da me neće pustiti da odem za manje od 40 miliona evra. Zahvalan sam Upravi Bajerna na poverenju koje mi je ukazala„, ističe 23-gpdošnjak.

Za razliku od kolege iz nacionalnog tima Osmana Dembela koji je iz Borusije iz Dortmunda prešao u Barselonu, Tolisov transfer u Bajern prošao je bez imalo pompe.

Poznajem Osmana još iz vremena kada smo igrali u omladinskim selekcijama. On je moj dobar prijatelj i zanimljiva osoba. Ne želim da sudim o njegovom ponašanju. Barselona je klub o kojem je oduvek sanjao. Što je Barselona za njega, Bajern je za mene. Pratim Bajern od kada su u njemu igrali Biksen Lizarazu i Vili Sanjol. Bajern je klub koji volim i srećan sam jer u našem odnosu nema komplikacija„, zadovoljno komentariše francuski reprezentativac. 

Upitan kojeg Bajernovog igrača iz veznog reda bi izdvojio, Toliso je kazao:

Postoji mnogo imena koja bih mogao da navedem. Toni Kros danas igra za Real Madrid, a Bastijan Švajnštajger je postao prvak sveta dok je igrao u Bajernu. Dok sam bio mlađi, sviđao mi se Mihael Balak. On je veliki igrač i velika ličnost. Ipak, igrač kojem se najviše divim je Frank Riberi„, zaključuje Francuz.