Bolt o fudbalskoj karijeri: Želim da pokušam

Bundesliga 23. okt. 201717:12 > 19:11
Podeli:
Getty Images

Legenda svetske atletike Jusejin Bolt nije odustao od sna o karijeri profesionalnog fudbalera, bez obzira na činjenicu da ima 31 godinu.

To je moj cilj i prilično mi je svejedno šta ljudi o tome misle„, istakao je Bolt na trci Formule 1 u Ostinu, u Teksasu, a najbrži čovek na svetu bi svoje prve fudbalske korake mogao da napravi u Borusiji iz Dortmunda.

Bolt je dobio pozivnicu za trening sa „Milionerima“, a zajednički imenilac potencijalnih saradnika je brend sportske opreme „Puma“, koji im je sponzor.

Ipak, povreda koju je pretrpeo na Svetskom prvenstvu u Londonu odložila je njegov fudbalski debi.

Rekli su jedino da pozivnica stoji. Cillj je zalečiti povredu u potpunosti i ući u formu. Želim da pokušam da bih saznao da li mogu da mogu da postanem jedan od najboljih„, ističe Jamajčanin i dodaje da bi fudbalska karijera bila novo poglavlje njegovog života kome bi se rado posvetio:

Kada imaš san ili jasnu predstavu o nečemu čime bi želeo da se baviš, probaćeš, da bi video kuda to vodi„.

Bez obzira na samopouzdanje, 31-godišnjak pokazuje i određenu dozu rezerve.

Ne želim da se zavaravam. Ako primetim da to nije za mene, kazaću sam sebi ‘Zaboravi’: Neću da se blamiram„, ističe nekada najbrži čovek sveta.

Bolt je posle Svetskog prvenstva u avgustu svoju karijeru okončao bronzom na 100 metara. 

U slučaju da se njegov san o karijeri profesionalnog fudbalera ne materijaizuje, on ima plan B.

Posvetiću se atletici. Hoću da iskoristim svoje ime i da doprinesem atletici, kao ambasador„, zaključuje osmostruki osvajač zlata na Olimpijskim igrama.

https://twitter.com/halkbet_eng/status/922469122167930880