Kriza u Kelnu – sportski direktor otišao, trener ostaje

Bundesliga 24. okt. 201711:37 > 11:40
Podeli:
Thomas Starke/Bongarts/Getty Images

Fudbalski klub Keln nalazi se u neverovatnoj rezultatskoj krizi, a prva žrtva loših nastupa "Jarčeva" jeste sportski direktor Jorg Šmatke. Njegovim odlaskom iz kluba narušena je "nepobediva" kombinacija Šmatke - Šteger jer su njih dvojica bili na čelu sportskih aktivnosti Kelna od 2013. godine.

Najčešće za loše rezultate ekipe prvo plati trener (u Srbiji se to može smatrati pravilom), ali je rukovodstvo nemačkog kluba pokazalo veliku dozu poverenja prema sportskom sektoru. Ipak, sportski direktor Kelna Jorg Šmatke odlučio je da se povuče, dok je trener Peter Šteger i dalje u fotelji.

Šokirao me je njegov postupak. Nisam očekivao da će se povući sa te funkcije. Glasine da smo nas dvojica bili u lošim odnosima potpuno su neistinite. Oduvek smo odlično funkcionisali i predstavljali vrlo uigran duo, jako mi je teško što nećemo sarađivati. Ja ne želim da se povučem. Rekao sam već da nisam čovek koji beži. Nastaviću da se borim sa krizom, ali ne mogu da kažem šta će se dalje događati„, izjavio je trener Kelna Šteger.

„Jarčevi“ su u Ligi Evrope poslednjeplasirani tim grupe u kojoj igra Crvena zvezda i to bez osvojenog boga, uz jedan postignut pogodak i to sa gotovo polovine terena u meču protiv Arsenala.

U Bundesligi Keln je na samom dnu tabele sa dva osvojena boda iz devet kola.

Prema zakonu velikih brojeva trebalo bi da fudbaleri Petera Štegera ostvare pobedu u narednih nekoliko kola, a ukoliko do toga ne dođe nemački mediji očekuju da i on pođe za Šmatkeom, jer je tolerancija rukovodstava kluba već na ozbiljnom ispitu.