Bajern podmlađuje tim – Koman u Minhenu do 2023. godine

Bundesliga 21. dec 201721:50 > 21:52
Podeli:
Getty Images/Dean Mouhtaropoulos

Pošto je u četvrtak saopšteno da je Sandro Vagner iz Hofenhajma prešao u Bajern iz Minhena, Bavarci su produžili ugovor sa mladim napadačem Kingslijem Komanom do 2023. godine.

Veoma sam srećan i zadovoljan zbog toga što ću za ovaj klub tako dugo igrati. U Bajernu i u Minhenu se odlično osećam„, istakao je Koman.

Sportski direktor Bajerna Hasan Salihamidžić 21-godišnjeg Francuza vidi kao „igrača sa izuzetnim potencijalom“.

Kingsli Koman je ove godine posebno napravio fanstastičan napredak i zasluženo je postao reprezentativac Francuske igrajući u Bajernu. Drago nam je jer smo Komana dugoročno vezali za klub i sigurni smo da će on biti jedan  od ključnih igrača Bajerna u budućnosti„, istakao je Salihamidžić.

Pošto je Koman dve godine u Minhenu proveo na pozajmici, Bajern je Juventusu proteklog leta za njega platio 21 miliona evra na ime obeštećenja. Od kada se Jup Hajnkes vratio na klupu aktuelnog nemačkog šampiona, Francuz je vidno napredovao, što je Bajern nagradio petogodišnjim ugovorom.

Kako ugovori Franka Riberija i Arjena Robena ističu krajem sezone, očekuje se da će mladi igrači poput Komana uskoro imati više prostora u veznom redu. Pregovori o eventualnom produženju Riberijevog i Robenovog ugovora trebalo bi da otpočnu početkom naredne godine.