Leon Bejli u nacionalnom timu Nemačke?

Bundesliga 11. mar. 201820:29 > 20:46
Podeli:
Getty Images/Matthias Hangst

Posle sjajnih rezultata koje ove sezone postiže u dresu Bajera iz Leverkuzena, za Jamajkanca Leona Bejlija zainteresovani su veliki klubovi poput Bajerna iz Minhena, ali i neki nacionalni timovi, navode mediji u Nemačkoj.

Portal „goal.com“ izveštava da mi Bejli mogao da bude opcija za nemačku reprezentaciju. Te navode potvrdio je i Bejlijev agent Kreg Batler, koji ga je usvojio. Pored karijere 20-godišnjeg momka sa Kariba, Batler vodi karijeru i svog biološkog sina Kajla, koji igra za malteški Sent Endrus.

Leon i Kajl imaju engleske, odnosno portugalske korene. Obojica su godinama živeli u Belgiji, Leon je odskora u Nemačkoj i tamo može da ima značajnu ulogu„, istakao je Batler i dodao da reprezentacija Jamajke ne dolazi u obzir.

Leon i njegov brat su dobili poziv nacionalnog tima Jamajke. Volim svoju zemlju, kao i moji sinovi. Ali nažalost ćemo morati da odbijemo ponudu. Moji sinovi imaju samo 20 godina, a Jamajka neće učestvovati na predstojećem Svetskom prvenstvu u Rusiji, tako da imamo dovoljno vremena„, ističe Batler.

https://twitter.com/FixtureArena/status/972543855047462913

Bejli poseduje jamajkanski pasoš, a u slučaju da se odluči da zaigra za Nemačku, proces dobijanja državljanstva mogao bi da predstavlja komplikaciju. Strani državljani ispunjavaju uslov za dobijanje državljanstva tek pošto su minimalno osam godina živeli u Nemačkoj. Ipak, ako se radi o slučaju koji je od „posebnog javnog značaja“, proces je znatno kraći i iznosi traje godine. Prema tome, Bejli bi mogao da stekne uslov 2020, budući da od 2017. igra za Bajer.

U dosadašnjem toku sezone Bejli je u 21 utakmici upisao devet golova i pet asistencija, a njegova tržišna vrednost trenutno iznosi 28 miliona evra.