Ništa od Bajerna i BVB – Hazenhutl ostaje u Lajpcigu?

Bundesliga 29. mar 201816:47 > 16:48
Getty Images/Boris Streubel

Iako se govorilo o njegovom mogućem prelasku u ekipu Bajerna iz Minhena ili Borusije iz Dortmunda, izgleda da će trener Lajpciga Ralf Hazenhutl ipak ostati u Saksoniji.

Pre meča koji je Lajpcig igrao protiv Hanovera, austrijski fudbalski stručnjak dao je izjavu koja jasno implicira njegov ostanak u klubu.

Ove nedelje sam vodio konstruktivne razgovore sa čelnicima kluba i svi skupa možemo da zamislimo da nastavljamo da obavljamo isti posao i sledeće godine. Odlično se osećam u Lajpcigu i ne mislim da je klub, kao ni ekipa na kraju svog razvojnog puta. Ima još mesta za napredovanje i da sa ovom ekipom mogu da pomerim granice„, istakao je Hazenutl.

O interesovanju Bavaraca i „milionera“ za njega, Hazenhutl je skromno prokomentarisao:

Koliko znam, Dortmund i dalje ima trenera, koji je takođe Austrijanac. U Minhenu zadnja reč još nije izerknuta o tome da li će Jup Hajnkes na leto otići ili će ostati„, smatra trener „crvenih bikova“, koji je nedavno kazao da „još nema dovoljno internacionalnog iskustva da bi bio trener kluba kakav je Bajern“.

Nemački mediji su nedavno izvestili o promeni odnosa na gore između Hazenhutla i čelnika Lajpciga. Direktor Oliver Minclaf smatra da ekipi nedostaje stil po kojem je dugo bio prepoznatljiv, dok je Austrijanac inače brzu igru usporio i akcenat stavio na posed lopte i kontrolu.

Za razliku od sjajne i veoma uspešne prošle sezone, koja je bila debitantska u Bundesligi, Lajpcig se ove godine sa 43 boda trenutno nalazi na šestom mestu na tabeli, a u odnosu na prvoplasirani Bajern ima 23 boda zaostatka.