"Ako ne Tuhel, onda jedino Klop"

Bundesliga 31. mar 201815:30 > 17:06
Podeli:
Clive Rose, Getty Images Sport

Pošto je Tomas Tuhel odrično odgovorio na poziv Bajerna iz Minhena da se otpočnu pregovori, navijači aktuelnog nemačkog šampiona polemišu o tome koji trener je naredno najbolje rešenje. Nekadašnji član Bavaraca Olaf Ton smatra da bi to bio jedino Jirgen Klop.

Getty Images/Clive Rose

Nekadašnji vezista Bajerna, Šalkea i reprezentacije Nemačke Olaf Ton, kao neko ko je blizak upravi kluba iz Minhena, komentarisao je aktuelno pitanje novog trenera za nemački „Kiker“.

Poznajem prilike u klubu i Karl-Hajnc Rumenigea i razmišljao sam koji trener bi sada bio bolji za Bajern od Tomasa Tuhela’? To može da bude samo Jigen Klop„, istakao je Ton i dodao:

Usledilo je pitanje ‘Da li bi Klop mogao da se privoli da napusti Liverpul i pređe u Bajern? To je pitanje od milion dolara. Ne postoji nijedan drugi trener, ni Favr, niko drugi, za koga bih sa sigurnošću rekao ‘Da’. Klop bi se zaista uklopio u Bajern. Siguran sam da će Bajern učiniti sve što je u njegovoj moći da posle Jupa Hajnkesa dobije najboljeg mogućeg trenera, a po mom mišljenju to može da bude samo Klop„, istakao je 51-godišnjak.

Klop je 2015. godine iz Dortmunda prešao u Liverpul, sa kojiim je u subotu odigrao svoj 100. jubilarni meč, u kojem je pobedio Kristal Palas.

Tomas Tuhel je, sa druge strane, nedavno doveden u vezu sa Pari Sen Žermenom, u kojem bi trebalo da zameni Unaja Emerija.