Brajtner: Levandovski ne zna šta znači poštovanje

Bundesliga 6. maj 201815:57 > 16:51
Podeli:
Getty Images/Micha Will

Nekadašnji igrač Bajerna iz Minhena i reprezentacije Nemačke Paul Brajtner predvideo je Robertu Levandovskom teška vremena u ekipi nemačkog šampiona.

Biće mu sve teže da održi podršku ekipe, koja će se u jednom trenutku zapitati da li je on neko koga žele uza sebe„, istakao je Brajtner i dodao: „Krajem prošle sezone bila je slična situacija kao i sada. On se žalio da ga igrači dovoljno ne podržavaju jer mu nisu asistirali koliko je on to očekivao„.

Poljak je u subotu negodovao pošto ga je trener Jup Hajnkes izveo iz igre u 77. meča sa Kelnom, u kojem su Bavarci slavili sa 3:1.

On nije naučio šta znači poštovanje prema treneru i ekipi. Za njega važi samo ‘Ja, ja, ja’. Napadač koji veruje da je na istom nivou sa Ronaldom, mora to i da dokaže kada je potrebno. On ne misli na ekipu, već samo na sebe. Od Levandovskog se očekivalo da golove postiže protiv Reala, a ne samo u Bundesligi„, zaključio je Brajtner, koji je u toku karijere igrao je za Bajern, Real Madrid i Ajntraht Braunšvajg, uz opasku da ponašanje 29-godišnjeg napadača neće dugo biti tolerisano.

Na gest golgetera Bajerna na pomenutoj utakmici reagovao je i sam Hajnkes, koji je tim povodom kazao: „Odluke o izmenama donosi jedino trener, a to sam ja. Ja sam šef i niko drugi„.

Nemački mediji spekulišu da popularni Leva svojim ponašanjem želi da isprovocira svoj odlazak iz Minhena, iako su čelnici Bajerna istakli da on ostaje u Bavarskoj.