Haman: Kovaču je sudbina zapečaćena

Bundesliga 5. nov 201815:45 > 16:28
Podeli:
Getty Images/Laurence Griffiths

Nekadašnji igrač Bajerna iz Minhena Ditmar Haman kazao je da smatra da je sudbina Nika Kovača u tom klubu zapečaćena i da su mu dani odbrojani.

Posle remija protiv desetoplasiranog Frajburga 1:1, ponovo je pokrenuta diskusija o treneru Kovaču i njegovoj budućnosti u klubu.

Verujem da je Kovačeva sudbina u zapečaćena u poslednjih nekoliko nedelja. Svejedno da li će u Dortmundu pobediti ili ne. Ne verujem da će Kovač ostariti u Minhenu„, istakao je Haman i dodao:

Trener se potkopava. Kada četiri, pet dana zaredom interne stvari izlaze napolje, rukovodstvo ima odgovornost da to reši unutar kluba i da izda saopštenje. S obzirom na to da reakcija izostaje, dâ se zaključiti da odgovorni nisu daleko od negativnog stava. Da su imali interesovanje da situaciju reše, to su morali da urade posle utakmice sa Gladbahom„.

Umesto toga, niko od odgovornih nije se oglasio.

Kakav je to znak za ljude, kakav je to znak za igrače? Kada interni problemi svakodnevno nalaze put do javnosti, a niko ništa ne govori tim povodom. Kao igrač tada znaš skoro zasigurno kuda brod plovi i kakva je pozicija trenera„, zaključio je popularni Didi.

Bajern trenutno sa 20 bodova deli drugo mesto sa Menhengladbahom i u odnosu na prvoplasiranu Borusiju ima četiri boda zaostatka.

Bajern u sredu od 21 čas dočekuje AEK u Ligi šampiona, dok će Borusiji iz Dortmunda gostovati tri dana kasnije od 18.30.