Dilejni: Nisam najveće ime u fudbalu, ali sam lider

Bundesliga 5. nov 201816:21 > 16:33
Podeli:
Getty images/Ronny Hartmann

Vezista Borusije iz Dortmunda Tomas Dilejni istakao je da se loš osećaj iz prošle sezone izgubio i da je situacija u klubu trenutno odlična.

Borusija iz Dortmunda je proteklog leta potrošila 75 miliona evra na osam pojačanja. Otprilike četvrtinu tog iznosa „Milioneri“ sa dali na ime veziste Tomasa Dilejnija koji je na „Signal Iduna park“ stigao iz Bremena.

Mihael Cork je već na početku, u toku prvih razgovora objasnio koliko mu je bitno da se loš osećaj iz prethodne sezone izgubi. To se osećalo od samog početka. Sada možemo da se pohvalimo time da smo 15 utakmica odigrali bez poraza, situacija izgleda odlično„, istakao je Dilejni.

27-godišnjak je pojasnio šta je njegova uloga u timu koji vodi Lusijen Favr.

https://twitter.com/DortmundAddict/status/1059407564704751616

Igračima kao što su Kristiijan Pulišić i Džejdon Sančo potrebna je sloboda. Da bi im se ona omogućila, potrebno je da svi drugi igrači učine veliki napor. Moj je zadatak da držim kontrolu nad terenom. To isto važi i za Aksela Vitsela, Abdua Dijaloa i Manuela Akandžija„.

Od kada je stigao u Dortmund, Danac je odigrao 11 utakmica u kojima je upisao tri asistencije, dok je deo startne postave bio 10 puta.

Moji novi saigrači znali su ko dolazi iz Bremena. Ja nisam najveće ime u svetu fudbala, ali sam lider. Trener i sportski direktor su od prvog dana očekivali da svojim načinom igre pronađem mesto u ovoj ekipi„, zaključio je 27-godišnjak.