Rojs: Znao sam da se nešto dobro sprema u Dortmundu

Bundesliga 7. nov 201814:55 > 15:04
Podeli:
Getty Images/Alexander Hassenstein

Kapiten Borusije iz Dortmunda Marko Rojs kazao je da je proteklog leta osetio da stvari u klubu ide na bolje, pohvalio je filozofiju trenera Lusijena Favra i istakao je da zahvalnost duguje i sjajnim saigračima.

Borusija iz Dortmunda je tek u 16. utakmici ove sezone doživela poraz, i to u četvrtom kolu Lige šampiona od madridskog Atletika 2:0.

Povezano

Posle prošle sezone pune izazova, Borusija je pod patronatom novog trenera Lusijena Favra napravila značajne izmene u kadru proteklog leta. BVB je investirala oko 75 miliona evra za pridošlice, među kojima su Aksel Vitsel i Pako Alkaser. Sa druge strane, 10 igrača je napustilo klub, između ostalih Sokratis i Nuri Šahin. Za Rojsa su to bili indikativni pokazatelji.

Osetio sam da se ovde ponovo nešto razvija. To se sada pokazuje. Važno je da nas trener uči specifičnoj filozofiji. U početku je to nedostajalo, ali smo mi ostali smireni i onda je sve počelo da leže na svoje mesto. Želimo da po svaku cenu održimo dobar ritam do pauze zbog reprezentativnih obaveza„, istakao je Rojs.

29-godišnjak je posle povrede ligamenta ponovo u vrhunskoj formi, a u dosadašnjem toku sezone postigao je devet golova, što ga čini najučinkovitijim igračem u Dortmundu.

Lepo je što na taj način mogu da pomognem ekipi. Doprineo sam dosadašnjem uspehu našeg tima, ali to je i zato što imam sjajne saigrače. Konačno se ponovo dobro osećam i zaista sam zdrav. To je za mene veoma bitno„.

Kada se povredio, Rojsu je bilo jasno da će mu biti potrebno vreme da se zaleči.

Kada su teže povrede u pitanju, igraču je potrebno isto toliko vremena koliko je proveo van terena da se vrati u stopostotnu formu. Nažalost, ja sam imao teške povrede u prošlosti. Zbog toga vodim računa kako da pravilno uklopim oporavak i opterećenje„.

Kapiten BVB smatra da je poverenje koje mu ukazuju ekipa i trener u velikoj meri doprinelo njegovim dobrim rezultatima.

To mi veoma prija. Veoma rado sam prihvatio ulogu kapitena. Sa tim dolazi i odgovornost, veća nego ikada ranije„, zaključio je Rojs.

Uprava kluba Rojsa je „častila“ ugovorom do 2023. godine.

To je naša obaveza prema navijačima i gradu. Marko je momak iz Dortmunda, figura sa kojom se mnogi identifikuju i on nikada nije krio koliko voli BVB„, istakao je sportski direktor Mihael Cork.

Borusija trenutno sa 24 boda zauzima prvo mesto na tabeli Bundeslige, dok je u grupi A Lige šampiona ima devet bodova, koliko i Atletiko.