Demikelis: Luj van Gal nije najgori, ali je potpuno lud

Bundesliga 13. nov. 201812:28 > 12:30
Podeli:
Getty Images/Alexander Hassenstein

Nekadašnji defanzivni vezista Bajerna iz Minhena Martin Demikelis istakao je da saradnja sa trenerom Lujem van Galom nije bila laka.

Demikeli je od 2003. do 2010. godine igrao za minhenski Bajern, a za to vreme je dve godine bio pod patronatom Luja Van Gala.

On nije bio najgori trener kog sam imao, ali je bio potpuno lud„, istakao je Demikelis i ispričao anegdotu iz vremena provedenog u Bajernu:

Jednom smo na poluvremenu vodili 3:0. Van Gal je došao u svlačionicu, zatvorio je vrata i počeo da viče na nas: ‘Užasni ste’. Kao ko-kapiten sam ga zaustavio i kazao mu da prestane da nas vređa i da pokaže malo poštovanja„.

Argentinac je posle toga, u drugom poluvremenu zaista loše igrao. Van Gal mu je sledećeg dana rekao da je to zbog toga što je bio „emotivno neuravnotežen“ i dao mu je savet da se sledeći put ne meša.

Van Gal je pored Bajerna trenirao vrhunske klubove kao što su Barselona (1997 – 2000) i Mančester Junajted (2014 – 2016).

Demikelis je otkrio da je njegov „najvažniji trener“ bio Manuel Pelegrini, pod čijim je patronatom igrao u River Plejtu, Mančester Sitiju i Malagi.

37-godišnjak je za Bajern odigrao 259 utakmica u svim takmičenjima, dok je za vreme provedeno u Minhenu četiri puta osvojio Bundesligu i isto toliko puta Kup. Posle završetka igračke karijere prošle godine, nekadašnji defanzivni vezni postao je promoter i ambasador aktuelnog nemačkog šampiona.