Podolski: Voleo bih da ponovo obučem dres Kelna

Bundesliga 4. dec 201812:37 > 12:53
Podeli:
Getty Images/Maja Hitij

Napadač japanskog Visel Kobea Lukas Podolski kazao je da bi želeo da se vrati u domovinu i da zaigra za Keln, klub u kojem se afirmisao.

Već šest, sedam godina sam u inostranstvu i polako mi nedostaje porodica, svakodnevnica sa prijateljima i domovina. Čovek nauči da ceni te stvari kada postane stariji„, istakao je Podolski u intervjuu za „Sportbuzer“.

Nekadašnji repretentativac Nemačke, koji se od nacionalnog tima oprostio u martu 2017, voleo bi da jednog dana zaigra za klub u kojem je ponikao.

Nije novost da imam želju da ponovo obučem dres Kelna. Odgovorni znaju moj stav. Ali potrebno je da se klub prvo vrati u Bundesligu„.

33-godišnji napadač za sada ne razmišlja o transferu, ali opcije ipak drži otvorenim.

Nema potrebe da se nudim bilo kome, trenutno nema govora o transferu. Imam ugovor sa Kobeom do kraja 2019. godine. Ali ako me predstojećeg leta kontaktira neki dobar inostrani klub ili možda neko iz Bundeslige, moraću da razmislim„.

Podolski je 2017. iz turskog Galatasaraja prešao u Japan. U Kobeu nosi kapitensku traku i igra zajedno sa Andreasom Inijestom.

Pre nego što je otišao na Daleki Istok, igrao je za Bajern, Arsenal i Inter. Prošao je sve reprezentativne selekcije Nemačke, a za prvi tim igrao je od 2004. do 2017. godine, upisavši 130 mečeva i 49 golova.