U Verderu priznali: Dron je bio naš

Bundesliga 21. dec. 201818:37 > 18:43
Podeli:
Christian Kaspar-Bartke/Bongarts/Getty Images

Sportski direktor Verdera iz Bremena Frank Bauman priznao je da je njegov klub bio odgovoran za problematičnu situaciju koja se dogodila pred meč između njegovog tima i Hofenhajma u sredu, kada je dron primećen na treningu gostujuće ekipe.

Bespilotna letelica je primećena na treningu Hofenhajma, a ubrzo je o tome obaveštena i policija, budući da je u Nemačkoj protivzakonito upravljati dronom iznad grupa ljudi.

Meč je u sredu okončan remijem 1:1.

Bauman je prihvatio krivicu i dodao da je „sve što je protivzakonito apsolutno neprihvatljivo.“ U klubu je objavljeno da su iza incidenta, osim Baumana, i trener Florijan Kohfelt i skauti.

To je bio rezultat dogovora nekolicine ljudi unutar tima. Preuzimam odgovornost za sve. Ako je incident protiv Hofenhajma uneo bilo kakav nemir među naše kolege i navijače, ja se najdublje izvinjavam zbog toga. Dron je bio u vazduhu, mada ni u jednom trenutku nije bio iznad samog terena“, zagonetan je ostao Bauman, ne objasnivši svrhu drona.

Sve smo rešili sa Hofenhajmom. Stvari koje nisu u skladu sa zakonom u potpunoj su suprotnosti sa politikom našeg kluba“, zaključio je predsednik bremenskih zeleno-belih.