Sančes: Govorili su mi da sam go..o, ali ne odustajem

Bundesliga 5. mar 201918:25 > 18:55
Getty Images/Matthias Hangst

Jedno od najvećih razočarenja u poslednjih pet godina svakako je Renato Sančes. Evropski šampion sa Portugalijom bio je projektovan kao jedan od pet najboljih mladih igrača, ali tri godine kasnije nalazi se daleko od ostvarenja tih očekivanja.

U isto vreme kada je osvojio EURO 2016. potpisao je sa Bajernom u transferu vrednom 35 miliona evra, a uz bonuse Benfika je projektovala zaradu od 80 miliona. Međutim, Renato Sančes nije u dresu bavarskog giganta pružio ni delič onoga što je pokazivao u redovima Benfike. Zbog čega se izgubio, šta je pošlo po zlu? Neke odgovore delimično je pokušao da pruži u intervjuu za portal „The players tribune„.

Fudbal u Nemačkoj, posebno u Minhenu mnogo je drugačiji. U Portugaliji bih samo trčao i trčao, jer sam imao dovoljno tehničkih kvaliteta i kondicije. Međutim, u Nemačkoj možeš da trčiš, ali je igra toliko brza, da moraš non stop da budeš fokusiran da ne ispadneš. Sve je baš drugačije. Prva sezona u Bajernu nije bila idealna i svestan sam toga. Čuo sam šta ludi govore o meni, da sam „promašaj“, „go..o“, „prodajte ga dok još može“… Najgore od svega je to što sam se trudio najviše što sam mogao, ali nisam mogao da pronađem igru – rekao je Sančes.

Osvrnuo se na epizodu iz Svonsija, gde je prošle sezone igrao kao pozajmljen igrač.

Trebalo mi je da igram, trebali su mi minuti. Želeo sam da igram na Svetskom prvenstvu. Ali u Velsu je sve krenulo naopako. Imao sam nekoliko čudnih povreda i to sve na istoj nozi. Nikada pre toga nisam bio povređen. Sedeo sam sam po ceo dan u stanu u Svonsiju i gledao kako pada kiša po ceo dan. Ništa te ne pripremi na to. Ali ne žalim se. Moj otac je govorio „Ti si ratnik, a ratnik nikada ne odustaje. On uvek ide u bitku, čak i kada misli da će izgubiti“. Znam da su me mnogi otpisali, ali bi trebalo da razgovaraju sa mojim ocem.

Iako to sada deluje kao naučna fantastika, Renato se nije odrekao velikih snova koje je imao posle Evropskog prvenstva.

Želeo sam da osvojim Zlatnu loptu, sve te silne trofeje i nagrade. I dalje imam tu ambiciju, ali sada imam i neke druge. U prvom redu želim da budem u dobroj formi, da imam što više minuta. Da na kraju govore „Ovo je taj Renato, zato smo ga doveli„.