Kovač: Ernandez će se oporavljati u Minhenu

Podeli:
Getty Images/Sebastian Widmann

Trener minhenskog Bajerna Niko Kovač govorio je o novajliji Lukasu Ernandezu, koji je nedavno operisan, planovima i zdravstvenom stanju veterana Arjena Robena.

Bajern je u sredu saopštio da je potpisao petogodišnji ugovor sa defanzivcem madridskog Atletika – Ernandezom, vredan 80 miliona evra, a 23-godišnjak je istog dana operisan.

Povezano

Radujemo se što smo bili u prilici da postignemo dogovor sa Lukasom. On je svetski šampion sa selekcijom Francuske i jako je mlad. Može da pokrije mnogo različitih pozicija. Sigurno će biti značajno pojačanje za nas. U sredu je operisan i naš medicinski tim smatra da je zahvat bio neophodan. Operacija je odlično prošla. U dogovoru sa Atletikom biće rehabilitovan u Minhenu, pod nadzorom naših fizioterapeuta„, istakao je Kovač i dodao:

Moraćemo da sačekamo i da vidimo koliko će vremena uzeti rehabilitacioni proces. Doktor Miler-Volfart u kontaktu je sa lekarom koji ga je operisao. Ako sve prođe kao što očekujemo, Lukas će biti spreman za meč prvog kola sledeće sezone. Ali, to ne znači da mora da bude prisutan na prvom treningu. Povreda koju ima je takva, da smo bez razmišljanja mogli da potpišemo ugovor i da nemamo rizik„.

Ipak, jedino na šta je hrvatski stručnjak fokusiran je tekuća sezona.

Imamo još vremena u ovoj sezoni i dva jasna cilja – da osvojimo Bundesligu i Kup. Ne razmišljamo o onome što će se dešavati posle 1. jula„.

Upitan kada bi mogao da se očekuje povratak Arjena Robena, koji je sredinom decembra zadobio ozbiljnu povredu butnog mišića, Hrvat je rekao:

Jednom sam pokušao da odredim datum njegovog povratka, ali sam pogrešio. Ne mogu da dâm precizne informacije zbog toga što se on trenutno ne oseća spremnim da trenira sa ekipom, a posledično ni da igra mečeve. Ostalo nam je još osam utakmica u Bundesligi i, verujem, još tri u Kupu. Nadam se da će Roben moći da odigra ne samo jednu, dve, već i više utakmica. Ali, sve zavisi od zdravlja, a to čovek ne može sasvim da kontroliše„, zaključio je Kovač.

Bajern sa 60 bodova zauzima prvo mesto na tabeli Bundeslige, a isto toliko ima i drugoplasirana Borusija iz Dortmunda, ali sa slabijom gol razlikom. Bavarci će svoj sledeći meč odigrati protiv Frajburga u subotu od 15.30.