Konte umesto Kovača u Bajernu, preskup za Inter i Romu?

Bundesliga 16. apr 201913:34 > 13:34
Podeli:
Laurence Griffiths/Getty Images

Minhenski Bajern sprema ponudu za trenera Antonija Kontea, izvestio je list „Korijere delo Sport“.

Za Kontea su, pored aktuelnog nemačkog šampiona, zainteresovani i Inter i Roma, ali ono što timovima Serije A predstavlja problem su zahtevi čuvenog trenera kada je plata u pitanju. U slučaju realizacije dogovora sa Bavarcima, Italijan bi nasledio Nika Kovača, koji je ugovorom za Bajern vezan do 2021. godine.

Tim se nalazi u fazi transformacije. Jasno je da mora da se ima strpljenja“, istakao je nedavno predsednik Uli Henes, tom prilikom pohvalivši Kovača i način na koji je ekipu izvukao iz krize s početka sezone.

Karl-Hajnc Rumenige, sa druge strane, hrvatskom stručnjaku nije želeo da dâ garanciju kada je naredna sezona u pitanju.

47-godišnjak ima šansu da tekuću sezonu završi duplom krunom, budući da je za Bavarce takmičenje u Ligi šampiona završeno u osmini finala posle poraza od Liverpula.

Predstavnik portala „Transfermarkt“ za Italiju Jatin Ditl kaže sledeće o potencijalnoj saranji italijanskog stručnaka i bavarskog velikana:

Konte želi da ode u jak klub, sa kojim može da osvoji titule, a to je sa Bajernom moguće. Sa Interom i Romom bi mu bile potrebne godine jer je Juventus dominantan. Osim toga, on zahteva 10 miliona neto zarade godišnje. Inter Lučijana Spaletija trenutno plaća oko 4,5 miiona, dok Klaudio Ranijeri u Romi zarađuje 3 miliona godišnje“, istakao je Ditl.

Najplaćeniji trener Serije A je Masimilijano Alegri, koji u ekipi Juventusa inkasira oko 7,5 miliona neto godišnje.

Konte, kojeg je Čelsi otpustio 2018, po odlasku iz Londona dobio je otpremninu u iznosu od 10 miliona, a Bavarci su Gvardiolu od 2013. do 2016. plaćali otprilike toliko.