Rumenige ponudio posao Klaudiju Pizaru

Bundesliga 17. apr 201919:04 > 19:08
Podeli:
Getty Images/Matthias Hangst

Fudbaler Verdera iz Bremena Klaudio Pizaro može da bira u kom klubu će kao funkcionier raditi pošto stavi tačku na igračku karijeru – svom trenutnom ili minhenskom Bajernu.

Bavarci su nedavno svom nekadašnjem napadaču ponudili posao.

Predložili smo Klaudiju da se jednog dana, kada završi karijeru, vrati u Bajern u svojstvu ambasadora“, istakao je predsednik Upravnog odbora minhenskog kluba Karl-Hajnc Rumenige u intervjuu za portal „Majn Verder“.

Da od novajlije do visoko pozicioniranog čelnika može brzo da se dođe, pokazuje primer Hasana Salihamidžića, koji se 2017. vratio u klub kao ambasador, da bi samo pola godine kasnije postao novi sportski direktor.

40-godišnji Pizaro razmišlja o tome da još jednu godinu odigra za Verder, koji bi mu bila deseta. Peruanac je i u Bajernu proveo devet godina.

Možemo da zamislimo da posle radi kod nas. Klaudio mora sam da odluči kako će dalje. Neka razmisli u miru o svemu“, istakao je sportski direktor kluba iz Bremena Frank Bauman.

Dva spomenuta kluba u subotu očekuje susret u okviru 30. kola Bundeslige, a snage će odmeriti i četiri dana kasnije u polufinalu Kupa.

Pored Verdera i Bajerna, nekadašnji peruanski reprezentativac igrao je za Čelsi i Keln. On je u dosadašnjem toku sezone odigrao 25 mečeva, u kojima je upisao pet golova i dve asistencije.