Henes: Ko će, ako ne Serž Gnabri?

Bundesliga 24. apr. 201910:56 > 11:00
Podeli:
Getty images/ Alexander Hassenstein

Predsednik Bajerna Uli Henes smatra Serža Gnabrija kao igrača Bajerna sa najvećim potencijalom.

Mislili smo da ćemo ga dovesti nazad sa pozajmice i da ćemo tada videti da li će igrati i šta ćemo sa njim ubuduće. Gnabri je sada igrač startne postave, zabavlja se igrajući i najveće je iznenađenje ove sezone, u pozitivnom smislu, naravno„, istakao je Henes u intervjuu za „Kiker“.

Evropski šampion u selekciji do 21 godine, u leto 2017. je iz Verdera prešao u ekipu aktuelnog nemačkog šampiona, ali je odmah potom dat na pozajmicu u Hofenhajm. Gnabrijev ugovor u Bajernu produžen je do 30. juna 2023. godine. U 36 utakmica odigranih u dosadašnjem toku sezone u Bundesligi, Ligi šampiona i Kupu, postigao je dvanaest golova, uz devet asistencija.

Ako on ne bi uspeo da postigne toliko asistencija, ko bi onda? Kod Gnabrija nema granica. Ako ostane zdrav, Serž će Bajernu doneti mnogo radosti. U pitanju će biti od 15 do 20 golova po sezoni„, istakao je nekadašnji selektor mladog tima nemačke Horst Hrubeš, pod čijim je patronatom Gnabri osvojio olimpijsko srebro u Rio de Žaneiru.

Za samog 23-godišnjaka, utakmica polufinala Kupa protiv Verdera u sredu predstavlja poseban događaj.

„Uživao sam igrajući u Bremenu. Zaista se radujem zbog toga što klubu tako dobro ide. Osim toga, ponovo ću videti svoje nekadašnje saigrače„, istakao je Gnabri.

https://twitter.com/fu_meister/status/1120922818428801024

Bajern i Verder snage će odmeriti u sredu od 20:45, a pobednik će na megdan Lajpcigu, koji je u utorak savladao Hamburger rezultatom 3:1.