Alternativa Kostiću: Ajntraht doveo Durma

Bundesliga 3. jul 201914:58 > 15:06
Podeli:
Princscreen

Fudbalski klub Ajntraht promovisao je Erika Durma kao svog novog igrača.

Durm je u Frankfurt stigao kao slobodan igrač jer mu je ugovor sa Hadersfildom, za koji je nastupao prethodne sezone, istekao prvog jula. Kako je Hadersfild ispao u Čempionšip, defanzivac nije želeo da nastavi saradnju, pa je odlučio da promeni sredinu.

Ajntraht je to iskoristio i doveo ga sa namerom da bude zamena Filipu Kostiću, kome će svakako biti potreban odmor jer će klub sledeće sezone igrati u tri takmičenja, Bundesligi, Kupu Nemačke i Ligi Evrope. Reprezentativac Srbije u klubu od prošle sezone igra na poziciji ofanzivnog beka i utisak je da se odlično snalazi.

„Sjajno je što smo uspeli da dovedemo igrača koji je sedmostruki šampion u domaćem prvenstvu i koji je bio i član reprezentacije Nemačke, koja je 2014. godine bila svetski prvak. Ne samo da će proširiti naše sposobnosti, već je reč o igraču koji ima sjajan karakter i koji se lako uklapa u svaki tim. Njegovo međunarodno iskustvo, kako u reprezentaciji, tako i u klubovima će nam svakako mnogo značiti“, rekao je sportski direktor bundesligaša iz Frankfurta Fredi Bobić.

Erik Durm je do sada nastupao za Majnc, Borusiju iz Dortmunda i Hadersfild, a sa Orlovima je potpisao ugovor do 2023. godine.