Da li Bajern i dalje ima najjaču ekipu u Bundesligi?

Bundesliga 14. avg 201920:59 > 21:01
Podeli:
Getty Images/Matthias Kern

Na pitanje ‚Da li Bajern ima najbolju ekipu u Bundesligi‘, skoro svi upitani bi proteklih godina verovatno odgovorili potvrdno. Sada, pre početka 57. sezone Bundeslige, stvari izgledaju sasvim drugačije.

Novinar uglednog „Sport Bild“ Hening Fajnt u svojoj kolumni analizirao je šanse dva najveća kandidata za titulu u Bundesligi minhenskog Bajerna i Borusije iz Dortmunda. Posle poraza u superkupu Nemačke od Milionera 2:0 mnoge sumnje pojavile su se u aktuelnog osvajača duple krune i njegovog trenera Nika Kovača.

Posle povrede Liroja Sanea, zavladala je panika u Minhenu. Već godinu dana je jasno da su Bavarcima potrebna pojačanja na krilnim pozicijama, koja bi zamenila Arjena Robena i Franka Riberija.

Bajern ima odličnu startnu postavu, ali u slučaju da se Serž Gnabri, Kingsli Koman ili Robert Levandovski povrede, nema ekvivalentne zamene.

Zbog toga mnogi nemački mediji sve češće navode ekipu Borusije Dortmund kao trenutno najjaču u Bundesligi. „Milioneri“ su dovođenjem Torgana Azara, Matsa Humelsa, Julijana Branta i Nika Šulca rano realizovali željene transfere, zbog čega se ekipa poslednjih pet nedelja u kompletiranom sastavu priprema za trku na titulu.

Dok je posle prokockane šanse za osvajanje Bundeslige prošle sezone pritisak u Dortmundu sada na teneru Lusijenu Favru, u Bajernu stvari stoje drugačije. Niko Kovač nije u centru pažnje u Minhenu, već upava na čelu sa Ulijem Henesom, koja je malo toga rešila u dosadašnjem toku prelaznog roka. Bavarci imaju još dve i po nedelje da kompletiraju ekipu, tačnije do 2. septembra.

Nova sezona Bundeslige startovaće u petak, mečom između minhenskog Bajerna i berlinske Herte, koji će biti odigran na „Alijanc Areni“ od 20.30.