Ernandez: Bajern? Jedan od pet najboljih klubova sveta

Bundesliga 27. avg. 201921:18 > 21:21
Podeli:
Alexander Hassenstein/Getty Images

Defanzivac Bajerna Lukas Ernandez veoma je zadovoljan dosadašnjim boravkom u Minhenu i nada se uspešnoj sezoni i trofejima.

Ernandez, koji je za 80 miliona evra u Nemačku stigao iz madridskog Atletika, proteklog vikenda je proslavio debi u startnoj postavi. Bavarci su nadigrali Šalke 3:0, a Francuz je na terenu proveo 77 minuta.

Povezano

Veoma sam srećan ovde. Povreda me je potpuno izbacila iz koloseka, i to zadugo. Morao sam da odem pod nož, a posle toga na rehabilitaciju, ali sada je konačno sve prošlo. Veoma sam srećan zbog svog prvog meča, koji sam igrao od početka i nadam se da će se tako nastaviti“, istakao je Ernandez u intervjuu za portal „tz“ i dodao:

Od prvog dana u Minhenu osetio sam glad za uspesima. Želim sve da osvojim sa Bajernom, zbog toga sam došao ovde. Znam da je sezona tek počela, ali se nadam da ćemo u svim takmičenjima učestvovati do kraja. Bajern je jedan od pet najvećih klubova na svetu“.

Odluku o prelasku u ekipu aktuelnog nemačkog šampiona nije doneo sâm.

Pola života sam proveo u Madridu. Iskreno rečeno, novi projekat Atletika je veoma obećavajuć. Čovek takve odluke ne donosi sâm, već u konsultaciji sa porodicom, a mi smo u razgovoru zaključili da nam promena sredine ne bi škodila“, zaključio je Ernandez.

Bajern sa četiri osvojena boda trenutno zauzima šesto mesto na tabeli, a svoj sledeći meč odigraće protiv Majnca na „Alijanc Areni“.