Ernandez: Bajern odgovara mom mentalitetu i ambicijama

Bundesliga 16. okt. 201922:20 > 17. okt. 2019 0:28
Podeli:
Alexander Hassenstein/Getty Images

Defanzivac Bajerna Lukas Ernandez dolazak u Minhen smatra korakom napred u karijeri, iako je u madridskom Atletiku imao „sve što mu je bilo potrebno“.

U poslednjoj sezoni provedenoj u Atletiku, Francuz zbog povrede ligamenta nije igrao oko pola godine. Operisan je nedugo pošto je potpisao za Bajern.

Devedeset odsto klubova ne bi kupilo povređenog igrača. Na taj način sam shvatio da je Bajern zaista zainteresovan za mene“, istakao je Ernandez u intervjuu za „Frens Futbol“.

23-godišnjak je proteklog leta napustio klub za koji je igrao od svoje mladosti. Njegov doskorašnji trener Dijego Simeone nedavno je kazao da mu je rastanak od Ernandeza pao teže od odlaska Antoana Grizmana i kapitena Dijega Godina.

U Madridu sam imao sve što mi je bilo potrebno, ali je vidljiv napredak to što sam došao u Bajern. Želeo sam da napravim korak napred. Dolaskom u Minhen pridružio sam se jednom od najboljih klubova na svetu. Želeo sam da se izložim pritisku odlaska u drugi klub, da upoznam kulturu i jezik, umesto da ostanem u madridskoj zoni komfora“.

Reprezentativac Francuske je do sada za Bavarce odigrao sedam mečeva, u kojima je ostvario zapažen učinak u odbrani.

Impresivno je šta je ovaj klub sve osvojio. Atmosfera u svlačionici takođe mi veoma prija. Nema grupica, svi se druže međusobno. Bajern odgovara mom profilu, mentalitetu i ambicijama. Igrači i odgovorni su mi kazali da sam postao deo porodice. To je zaista tako“.

Ernandez je zadovoljan i činjenicom da mu je omogućeno da nosi broj 21, sa kojim je 2018. postao svetski šampion. Pre nego što je otišao iz Minhena, na dresu ga je imao i Filip Lam.

U pregovorima smo diskutovali i o tome. Rekao sam im da mi je taj broj drag i da bih ga rado imao. Odgovorni su mi rekli da ću ga dobiti ako potpišem. To je bio jasan pokazatelj poverenja“, zaključio je 23-godišnjak.

Ernandez je u tekućoj sezoni na terenu proveo 483 minuta, a portal „Transfermarkt“ njegovu tržišnu vrednost trenutno procenjuje na oko 70 miliona evra.