Mateus: Alegri idealan za Bajern, Murinjo se ne uklapa

Podeli:
Getty Images/Florian Ebener

Legenda nemačkog fudbala Lotar Mateus veruje da će pomoćni trener Bajerna Hans-Diter Flik, koji je preuzeo ulogu otpuštenog Nika Kovača, odraditi dobar posao u narednih nekoliko nedelja, ali ne smatra da će ga Bavarci zadržati na toj poziciji kao trajno rešenje.

Flik bi ekipu akuelnog nemačkog šampiona trebalo da vodi na meču Lige šampiona sa Olimpijakosom u sredu i na bundesligaškom derbiju sa Borusijom Dortmund u subotu.

Povezano

Fli je pažljiv, perfekcionista, drugar je sa igračima i veoma je profesionalan. Ne bih se iznenadio kada bi on iskoristio svoju šansu“, istakao je Mateus i dodao:

Ipak, verujem da će Bajern naći i dovesti trenera zvučnog imena, koji može da se pohvali brojnim titulama. Imena koja su u opticaju su Žoze Murinjo, Masimilijano Alegri, Erik ten Hag, Ralf Rangnik i Arsen Venger“.

Nekadašnji trener Partizana najboljim rešenjem smatra trenera Juventusa – Alegrija.

Veliko ime, izuzetno uspešan sa Juventusom, džentlmen i prvoklasan znalac, koji sa Karl-Hajncom Rumenigeom bez problema može da se sporazume na italijanskom. Sa druge strane, Murinja zbog njegovog karaktera i načina rada ne bih mogao da zamislim u Bajernu.

Ten Hag iz Ajaksa moga bi da bude rešenje za sadašnjost i za budućnost, dok Venger nije dugoročno rešenje. Kada je Rangnik u pitanju, ne znam da li bi njegova prošlost u Lajpcigu mogla da predstavlja problem“, zaključio je Mateus.