Salihamidžić: Krilni igrači su važni za naš sistem

Bundesliga 10. feb. 202020:10 > 20:11
Podeli:
Getty Images/Alexandra Beier

Posle povratka dva povređena francuska reprezentativca – Lukasa Ernandeza i Kingslija Komana – u ekipu minhenskog Bajerna, sportski direktor Hasan Salihamidžić rasterećenije može da dočeka nastavak sezone i predstojeće mečeve.

To su važni momci koji ne smeju da nam nedostaju“, istakao je Salihamidžić posle remija sa Lajpcigom u nedelju.

Pošto je u oktobru obnovio povredu skočnog zgloba, svetski prvak Ernandez je protiv kluba iz Saksonije dobio priliku da zaigra tokom poslednja 23 minuta meča. Trener Hanzi Flik je i Komana, kojeg je povreda kolena dva meseca držala van terena, uveo u igru na spomenutoj utakmici.

Lukas je bio dobar. Dago mi je da ponovo može da igra. Mora da uđe u vrhunsku formu, a za to mu je potrebno da igra. Kao i Koman i Serž Gnabri. Potrebno nam je da u nedeljama koje dolaze svi budu u vrhunskoj formi“.

I reprezentativac Gnabri zbog problema sa Ahilovom tetivom nije tamo gde bi trebalo da bude, a ekipi trenutno nedostaje i Ivan Perišić, koji je nedavno na treningu zadobio povredu članka.

Krilni igrači su veoma važni za naš sistem. Koman sada mnogo mora da radi. On zna šta je u igri i da što pre mora da se vrati u top formu jer je on igrač koji može da napravi razliku“, zaključio je Salihamidžić.

Bajern sa 43 boda drži čelo tabele u Bundesligi, a u Ligi šampiona će krajem meseca snage odmeriti sa Čelsijem.