Verner ima klauzulu? Pola Evrope kreće po njega

Bundesliga 12. feb 202010:31 > 10:43
Matthias Kern/Bongarts/Getty Images

Reprezentativni napadač Nemačke Timo Verner igra sezonu karijere i on je jedan od najzaslužnijih za odlične igre RB Lajpciga. Zbog toga nije ni čudo što ga želi mnogo klubove, a posebno u svetlu informacije da ima u ugovoru izlaznu klauzulu.

Veliku bitku RB Lajpcig je dobio kada je uspeo da dogovori sa igračem produžetak ugovora, ali to je imalo svoju cenu. Kako otkriva dobro obavešteni Kristijan Falk agenti igrača izdejstvovali su da se u ugovoru nađe izlazna klauzula, a po tim navodima ona navodno iznosi oko 60 miliona evra.

Kakve su današnje cene igrača, a i s obzirom da se Verner po Transfermarktu ceni 75 miliona, a u nekim krugovima čak i 100 miliona evra, ova cifra deluje zaista primamljivo i već sada se može reći da će biti veoma tražena roba u letnjem prelaznom roku. Prvi u redu stoji minhenski Bajern, ali imaće paklenu konkurenciju u Juventusu, Interu, Čelsiju, Barseloni, Liverpulu, Realu, a moguće da će se u trku uključiti Milan, pošto se očekuje da rosonere naredne sezone preuzme Ralf Ragnik, koji je sarađivao prošle sezone sa Vernerom.

Ove sezone Verner je u 30 utakmica u svim takmičenjima postigao 25 golova.