Nagelsman ceni Španca: Samo Pepa mogu pitati za savet

Bundesliga 28. feb. 202020:37 > 20:38
Podeli:
Laurence Griffiths /Allsport/Getty Images

Trener Lajpciga Julijan Nagelsman otkrio je da je u stalnoj komunikaciji sa menadžerom Mančester Sitija Pepom Gvardiolom, koji mu daje savete taktičke prirode.

Getty Images/Maja Hitij

Nagelsman važi za jednog od najboljih mladih trenera Evrope. Lajpcig je postao kandidat za šampiona Bundeslige, a ima šanse i da se plasira u četvrtfinale Lige šampiona.

32-godišnjak ne krije da se ugleda na španskog stručnjaka i da sa njim već godinama neguje blizak odnos i da ga s vremena na vreme upita za savet, kada je taktika u pitanju.

Pep je jedini koga mogu da pitam za savet i kako on posmatra stvari”, istakao je Nagelsman u intervjuu za “Šport bild” i dodao da on Gvardioli često šalje klipove igara njegove ekipe i upita ga za mišljenje.

On tada iskreno odgovori i mi potom diskutujemo. To se u današnje vreme retko nalazi i veoma je dragoceno. Pogotovo kada je Pep u pitanju jer on ofanzivno drugačije radi stvari, nego što bi bilo rešeno na klasičan način”.

Još jedan trener koji je Julijana veoma oblikovao je sadašnji stručnjak Pari Sen Žermena Tomas Tuhel. Nagelsman je kao 21-godišnjak bio njegov pomoćni trener u drugoj ekipi Augsburga.

Iz direktne saradnje sa Tomasom Tuhelom u Augsburgu sam stekao iskustvo kako on na treninzima igrače uvek iznova izaziva i dovodi do granice izdržljivosti. Moji treninzi se i danas baziraju na onome što sam naučio od Tuhela”, zaključio je Nagelsman.