Mateus: Tuhel je jedina alternativna za Flika

Bundesliga 3. mar 202021:37 > 21:40
Podeli:
Getty Image/Pool / Pool

Legenda nemačkog fudbala Lotar Mateus smatra da je produženje ugovora Hanzija Flika sa Bajernom samo pitanje vremena.

Od kada je nasledio Kovača, u klubu, a posebno u ekipi, vladaju mir i jedinstvo. Niko se ne žali zbog toga što ne igra, ili zato što mu se ne dopada trening. Niko javno ne iskazuje nezadovoljstvo ili frustracije. To je sve Flikova zasluga. A, pored svega toga ne sme da se zaboravi da Bajern igra veoma lep, dominantan i pobednički fudbal. I odsustvo Roberta Levandovskog može da bude pokriveno tokom nekoliko mečeva“, istakao je Mateus i dodao da sportski rezultati ipak ne treba da igraju odlučujuću ulogu.

Naravno da može da se desi da oni na kraju ne osvoje prvenstvo ili da ispadnu iz Lige šampiona. Kako god, sa potpisivanjem ugovora ne može da se čeka do kraja sezone“.

Hans-Diter je Mateusov evidentan favorit, ali nekadašnji trener Partizana još jednog trenera smatra odgovarajućim za minhenski klub.

Deluje da je jedina alternativa Tomas Tuhel. Ipak, sumnjam da bi on Bajernu bolje pristajao od Flika. Možemo to ovako da formulišemo: Ako dva najveća trenera Bajerna svih vremena – Jup Hajnkes i Otmar Hicfeld – podržavaju Flikov ostanak u Bajernu, sa time mogu samo da se složim“, zaključio je Matues.