Mateus: Veliki klubovi sigurno ne čekaju na Gecea

Bundesliga 21. mar 202013:54 > 13:55
Podeli:
Getty Image/ Martin Rose

Legenda nemačkog fudbala Lotar Mateus ne misli da će Gece, pošto napusti Dortmund, otići u neki vrhunski klub.

Krajem juna ističe Geceov ugovor sa Borusijom iz Dortmunda, a deluje da produžetka neće biti. List “Bild” je izvesto da su se obe strane usaglasile u vezi sa rastankom.

Kuda će se nastaviti putovanje heroja nemačkog nacionalnog tima sa Svetskog prvenstva 2014. još nije poznato, ali Mateus veruje da to sigurno neće biti jedan od vrhunskih klubova.

Želim mu da se ponovo vrati, ali za to mu je potrebno poverenje jednog kluba, poverenje jednog trenera i to da sâm sebi veruje. Kada bi mu to uspelo, mogao bi ponovo da briljira. Gece je i dalje veliko ime, ali mislim da će morati da pristane na neki manji klub i na manju platu”, istakao je Mateus.

Aktuelni ugovor sa Borusijom Geceu je donosio oko 10 miliona evra godišnje, a pregovori o njegovom produženju nisu urodili plodom jer on nije pristao na smanjenje plate.

Polazim od toga da vrhunski klubovi ne čekaju na Marija Gecea, čak i kada bi mogli da ga angažuju bez obeštećenja. On zarađuje ozbiljnu platu”.

Nekadašnji trener Partizana je imao i savet za 27-godišnjaka.

Mora ponovo da pronađe sebe. To nije telesno, već mentalno pitanje. Toliko toga je postigao u životu, svojim golom nas je odveo do titule prvaka sveta, imao je sjajne godine u Dortmundu, a u međuvremenu se pojavio i u Bajernu. Čovek mora da se upita, gde postoji potražnja za igračem kakav je Gece? On dobro radi i trenira, ali ne pokazuje ono što je pokazivao pre šest godina. Zbog toga je teško da ga jedan vrhunski klub angažuje. Ako ne bude želeo da pristane na manju zaradu, rekao bih da bi bilo dobro da ode u Ameriku. To je sigurno interesantna zemlja, kao i Kina. Ali, trenutno sve miruje”, zaključio je Mateus, misleći na krizu izazvanu koronavirusom.