Bild: Flik želi Gvardiolinu moć

Bundesliga 26. mar 202015:09 > 15:10
Podeli:
Matthias Hangst/Getty Images

List „Šport bild“ postavio je pitanje da li će Hansi Flik biti najuticajniji trener minhenskog Bajerna posle Pepa Gvardiole.

Flik ima ugovor do kraja sezone, a deluje da je njegovo produženje samo pitanje formalnosti. 55-godišnjak uživa veliko poštovanje u Minhenu.

Povezano

Ali, izgleda da se iza kulisa vodi prava borba za prevlast. „Bild“ je u sredu izvestio da postoje nesuglasice između trenera i sportskog direktora Hasana Salihamidžića, i to zbog uticaja na transfer politiku.

Flik je nedavno istakao da trener treba da ima mogućnost veta na transfere i želi da mu pripadne poslednja reč. Na taj način bi imao više moći od svojih prethodnika – Nika Kovača, Jupa Hajnkesa (tokom njegovog poslednjeg angažmana u Bajernu) i Karla Ančelotija. Oni svoje želje nisu mogli na taj način da realizuju, a odluku o pojačanjima donosio je Upravni odbor.

Samo je Pep Gvardiola imao ono čemu Flik teži. Svi se sećaju njegove čuvene rečenice „Tijago ili niko“.

S obzirom na rezultate koje je beležio pre nego što je koronavirus prekinuo takmičenja širom sveta i na uvažavanje koje mu odasvud biva ukazano, moguće je da će Flik uspeti da zaima moć koju je španski stručnjak imao u ulici Zebener, ocenio je „Bild“.