Tim menadžer Bajerna: Sa Gnabrijem imam poseban odnos

Bundesliga 27. mar 202021:01 > 21:02
Joern Pollex/Getty Images

Tim menadžer minhenskog Bajerna Katlin Kruger nekada je profesionalno igrala fudbal, a sada se bavi organizacijom mečeva aktuelnog nemačkog šampiona. Ona je u podkastu govorila o svojim zaduženjima u Bajernu, odnosu sa igračima i tome kako je dobila posao.

Moja kancelarija otvorena je od 9 do 14 časova. Na poziciji koju obavljam neophodno je da imate sluha za druge i da želite da im pomognete“, istakla je Krugerova.

Njen zadatak između ostalog je da sportistima ništa ne ne dostaje.

Neki igrač možda želi da pre svake utakmice u svojoj sobi ima digitalnu vagu. Ima takvih sitnica koje treba da obavim, ali ja to rado činim jer se oni onda osećaju bolje. Posao u Bajernu zahteva mnogo vremena. Sa igračima provodom više vremena nego sa svojim momkom, ili porodicom. Naravno da iz toga proiziđu drugarstva, ali da sa igračima napravim neki privatni dogovor, to se veoma retko dešava. Ne mogu da se setim poslednjeg puta kada se to dogodilo“.

Ona posebno dobru relaciju ima sa tri Bavarca – Seržom Gnabrijem, Dejvidom Alabom i Jozuom Kimihom. Upitana koga bi stavila na prvo mesto, Krugerova je kazala:

Gnabrija. Mi imamo posebnu relaciju. Alaba će me sada verovatno staviti u top. Sa ta tri igrača sam nešto bliža i oni znaju da posle treninga svrate kod mene u kancelariju i posede pola sata. Tada razgovaramo i o privatnim stvarima“.

34-godišnjakinja je bila angažovana pri ženskom timu Bajerna, ali ju je jednog dana Henes sreo na stepenicama i predložio joj saradnju.

Pitao me je šta tačno radim u ženskoj ekipi i koja su moja zaduženja. Pošto sam mu objasnila, kazao mi je da oni traže nekoga ko bi tadašnjem sportskom direktoru Kristijanu Nerlingeru (na funkciji od 2009. do 2012.) pomogao u organizaciji i pitao me da li bih ja to mogla da zamislim. Nisam mogla da verujem, bila sam bez reči. Potom sam mu kazala: ‚Naravno da mogu!‘ Zatražio mi je dokumenta i nekoliko nedelja i razgovora kasnije, dobila sam posao. Počela sam da radim tri meseca posle prvog razgovora“, zaključila je Krugerova.