Direktor Bundeslige: Sledi kolaps letnje 'pijace'

Podeli:
Sebastian Widmann/Getty Images

Izvršni direktor nemačke Bundeslige Kristijan Zajfert predvideo je velike probleme za fudbalske klubove u letnjem prelaznom roku, a uzrok za to je ekonomska kriza koja je nastala pandemijom koronavirusa.

Fudbalski mečevi se u Nemačkoj ne igraju od početka marta, a u prethodnoj nedelji su se svi timovi iz prve i druge lige vratili treninzima.

Rukovodstvo Bundeslige trenutno pravi plan koji bi omogućio timovima da se vrate na stadione u maju i do juna odigraju preostalih devet kola prvenstva, bez prisustva publike.

Povezano

Mi smo bitan deo kulture ove zemlje, a ljudi čeznu da im se vrati makar jedan mali deo normalnog života. To bi migao da bude povratak Bundeslige”, izjavio je Kristijan Zajfert za Njujork Tajms.

Zbog toga moramo da odigramo svoju ulogu, da slušamo predloge vlade i da se vratimo na teren čim to bude bilo bezbedno”, dodao je funkcioner Bundeslige.

Zajfert je procenio da bi timovi u elitnom rangu bili na gubitku od 750 miliona evra, ako se liga ne bi završila, kao i da se brojni timovi iz “Cvajte” bore sa potencijalnim bankrotstvom. On je naveo i da će odigravanje utakmica bez publike oštetiti Bundesligu za 100 miliona evra, kao i da će ti troškovi dovesti do „kolapsa“ letnjeg prelaznog roka u Nemačkoj.