Sajfert i Rumenige: Bundesliga svima za primer

Bundesliga 7. maj. 202014:51
Podeli:
Getty Images/Matthias Hangst

Prvi čovek Bundeslige Kristijan Sajfert potvrdio je da se takmičenje nastavlja 16. maja. Zahvalnost svima zbog nastavka izneo je i Karl-Hajnc Rumenige.

Na konferenciji za medije održanoj u četvrtak, Kristijan Sajfert potvrdio je nastavak takmičenja u Bundesligi i Cvajti.

„Uvek smo naglašavali da ćemo poštovati sve vladine zahteve. Bundesliga i druga Bundesliga će se zato nastaviti 16. maja. To je striktno u skladu sa odlukom Vlade od srede koja podrazumeva ponovno igranje u drugoj polovini maja. Ovo takmičenje nije obično. Nadgledaćemo razvoj koronavirusa i svi u ligi moraju da budu toga svesni. Svako kolo je kao proba za sledeće, svako kolo je prilika da zaslužimo sledeće. Prvi i najvažniji korak je da niko ne bude zaražen koronavirusom i to je odgovornost svake osobe“, istakao je Sajfert.

Sajfert je rekao i da protokol preporučuje igračima kako da se zaštite u svakodnevici i kod kuće. Dodao je da svi moraju da budu odgorni i da to očekuje od svakog fudbalera u Nemačkoj.

Oglasio se i Karl Hajnc Rumenige koji kaže da Bajern jedva čeka da se takmičenje nastavi.

„Zahvalio bih se političarima. Jedva čekamo da se igraju utakmice što obezbeđuje da se neke sportske odluke donose na terenu, a ne na satancima. Hvala i nemačkom Fudbalskom savezu i lekarima na odličnoj organziaciji i lekarskim planovima. Plan za nastavak Bundeslige je za primer svima“, rekao je Rumenige.