Šef Bundeslige: Karatin Drezdena nije prepreka

Bundesliga 10. maj. 202012:05 > 12:10
Podeli:
Arne Dedert/Pool/Getty Images

U subotu je obelodanjeno da je ceo tim Dinama iz Drezdena u karantinu zbog zaraze koronavirusom i to ozbiljno može da poremeti planove da se Bundesliga i Cvajta nastave narednog vikenda. Ipak šef takmičenja ne misli tako.

Ekipa Drezdena će morati da bude u karantinu na dve nedelje, a direktor Nemačke fudbalske lige Kristijan Sajfert kaže da nema razloga da se paniči.

Povezano

 „Ne vidim to kao neku prepreku jer je bilo savršeno jasno šta može da se desi. Još uvek smo na početku. Uvek kažemo da ako je moguće sezona bi trebalo da se završi 30. juna. U teoriji smo spremni da se takmičenje nastavi u julu. I dalje imamo i mogućnost da igramo mečeve tokom nedelje da bismo mogli da stignemo da završimo takmičenje na vreme„, rekao je Sajfert.

U Dinamu iz Drezdena su dva igrača bila zaražena koronavirusom, ali su lekari rekli da ceo tim mora u karantin. To kaže Sajfert jeste po pravilima.

Koncept je takav da ako postoje pozitivni slučajevi, oni se prijavljuju lekarima. Lekari odlučuju o karantinu„, dodao je šef Bundeslige.

Alex Grimm/Bongarts/Getty Images

Dinamo tako sigurno neće igrati prvi meč sa Hanoverom koji je bio planiran za 17. maj, dok sedam dana kasnije neće ni biti meča u Drezdenu kada gostuje Grojter Firt. Sajfert dodaje da se planovi ne menjaju trenutno i da će se tek videti kako će se ova situacija rešiti.